Община Златарица все още не е получила одобреното държавно финансиране от

...
Община Златарица все още не е получила одобреното държавно финансиране от
Коментари Харесай

Златарица не е получила 3 млн. лв. за пречиствателна станция

Община Златарица към момента не е получила одобреното държавно финансиране от близо 3 милиона лв. за създаване на пречиствателна станция за отпадните води, заяви БНР.

На 20 май тази година Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда одобри община Златарица да получи 2,950 млн. лева без Данък добавена стойност за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води

Обявена е социална поръчка за планиране и създаване на пречиствателната станция. Има обезпечено отчасти общинско финансиране от близо 100 хиляди лв..

Припомняме, че екологичният проблем със положението на река Златаришка от години е сериозен, като непрестанно изплуват разнообразни количества умряла риба, а няма пречиствателни уреди, разясняват локалните хора.

Местните хора на няколко пъти излизаха на митинги.

Екип от специалисти еколози откри през 2020 година, че няма химическо замърсяване на реката.

Тогава хората бяха безапелационни, че казусът се дължи на промишленото замърсяване от мандрата в Елена. Според тях от там се изпускат нерегламентирано първични материали.

От своя страна шефът на предприятието Стефан Василев отхвърли казусът да е при тях. Той изясни, че сега се вършат промени, тъй че да се усили потенциалът на пречиствателната станция на мандрата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР